Майтаке – це гриб, який здавна активно використовувався та продовжує використовуватися в традиційній азійській медицині. Його назва в перекладі означає «танцюючий гриб», а в народі його називають «бараняча голова» через його характерну кучеряву форму. В природі його, звичайно, можна зустріти й в нашій країні, зокрема на Буковині та Закарпатті.
Гриб Майтаке дуже цінується і в медицині, і в кулінарії. Він є в складі багатьох препаратів та біологічно активних добавок. Також він дуже смакує в різноманітних стравах, й надає їм особливості. Майтаке – це дуже корисний гриб для організму. З давніх-давен вік використовувався для:
- очищення крові;
- підвищення життєвих сил;
- уповільнення процесів старіння;
- покращення роботи травної системи;
- нормалізації ваги.
Склад Майтаке
Як цінувався він в стародавні часи, так і цінується сьогодні. Сучасні дослідження лише підтверджують високу цінність даного гриба. В його складі можна побачити:
- Бета-глюкани – природні полісахариди, які діють як імуномодулятори, мають протизапальні властивості та потенційно можуть запобігати розвитку онкологічних захворювань.
- Ферменти – сприяють захисту нейронів головного мозку, що може зменшити ризик нейродегенеративних захворювань.
- Амінокислоти – покращують стан кровоносних судин, нормалізують обмінні процеси на клітинному рівні.
- Білки – стимулюють ріст м’язової маси та підтримують загальний тонус організму.
- Вітаміни (B9, D, PP) – особливо важливі для підтримки гормонального балансу, зміцнення кісток та покращення шкіри.
- Мінерали та мікроелементи – серед яких селен, який позитивно впливає на функцію щитоподібної залози та репродуктивну систему.
Які зміни може побачити людина, вживаючи Майтаке?
Мікродозинг Майтаке «Лісовик» рекомендує приймати як профілактичний засіб для підтримки організму. Споживаючи його правильно та постійно, можна відчути:
- Зміцнення імунітету. Людина перестає часто хворіти, організм стає міцнішим та стійкішим до зовнішніх збудників.
- Покращення настрою. В крові знижується рівень кортизолу, у зв’язку з чим зменшується рівень стресу.
- Нормалізується рівень цукру в крові. Це особливо важливо для людей, які мають порушення метаболізму.
- Стабілізується артеріальний тиск. Це важливо для людей, схильних до гіпертонії.
- Покращується робота печінки та ендокринної системи. Організм очищується від шлаків та токсинів.
- Знижується рівень «поганого» холестерину. Це несе позитивний вплив на серце та судини.
- Краще «йде» зайва вага. Покращується обмін речовин.
Майтаке – це не тільки смачний інгредієнт до страв, а й справжній натуральний помічник в досягненні гарного самопочуття. Це можливість підтримувати організм в тонусі, і що важливо – без хімічних препаратів.